A termék a kosárba került.
Új jelszó kérése

Gabonafélék, magvak

Fő kategória >Élelmiszerek >Gabonafélék, magvak

Sorrend:

Chia mag 300 g.
1 250 Ft
1 250 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Lenmag Bio 250 g Gluténmentes

A lenmag az élelmiszeripar királynője.

A len kultúrnövényként évezredek óta használatos. A kék virágú növény rostját korábban inkább a textilipar használta,

illetve a kötélgyártás területén volt ismert. Magját a népi gyakorlatban korlátozott mértékben táplálékként használták.

A mai kor igényeit felismerve használata a modern táplálkozásban is helyet kapott .

A lenmag a szervezet számára nélkülözhetetlen esszenciális zsírsavakat tartalmaznak, sok bennük a kálium, foszfor, magnézium és kalcium, továbbá 35 százalék zsiradékot tartalmaz, aminek 72 százaléka esszenciális, tehát a szervezet számára nélkülözhetetlen.

Jelentős omega-3-forrás.

Olyan nyálkaanyagot tartalmaz, amely a víz hatására megduzzad, felülete síkossá válik. Beáztatásával nyert nyákszerű anyag pedig segíti a bélműködést, ezért sokan használják székelési, problémák esetén. Ugyanakkor egyes vélemények szerint az említett nyák olyan ideiglenes bevonatot képez a nyálkahártyán, amely segíthet akár gyomorfekély esetén is. Az emésztésre mindenképpen jó hatással van.

A lenmag és a lenolaj a vérnyomást és a koleszterinszintet is csökkenti. Hatását azonban csak akkor fejti ki, hogyha elegendő folyadékot fogyasztunk.

A barna és aranybarna lenmag között a felhasználási szempontok miatt van jelentőség, a hatása mindkettő fajtánál ugyanaz.

 

Felhasználása: kenyerek, sütemények, pogácsák megszórására. Beáztatva nyert nyákját emésztőrendszeri panaszok, szorulás esetén

használják. 

Ha kúraszerűen alkalmazzuk, akkor naponta reggel-délben és este nyeljünk le egy-egy kanál előzőleg vízbe 2-3 órára beáztatott lenmagot (a nyákanyag ennyi idő alatt fejlődik ki a magok felületén), majd gyorsan igyunk rá meg egy nagy pohár vizet. Emellett pedig legalább még két liter folyadékot fogyasszunk el a nap folyamán. A kúrát egy hétig alkalmazzuk, de hatását már a második nap után érezzük. Utána is próbáljunk minél több lenmagot fogyasztani, beillesztve étkezésünkbe. Szórhatjuk akár vajas-pirítós tetejére, vagy krémlevesekhez, de nyugodtan adagolhatjuk gyümölcs-vagy zöldségsalátához is.

435 Ft
435 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Natur Hajdina 500 g

A hajdina a keserűfűfélék családjába tartozik. Népies neve pohánka. A hétköznapi életben a gabonafélékhez

sorolják, mivel különleges formájú  magját a búzához hasonlóan lisztté őrölve fogyasztják.

Gazdag értékes tápanyagokban, kellemesen fűszeres aromájú növény, amely szinte a világ minden népének

étrendjében felfedezhető.

Rutin (P-vitamin) tartalma révén, rugalmasabbá teszi az érfalak kötőszöveteit. Könnyen emészthető, rostdús, segíti a bélperisztaltikát.

 

Felhasználása: forró vízzel öntse fel és hagyja állni néhány percig.

Elkészítése: A hántolt hajdinaszemeket egyes helyeken főzés előtt megpörkölik, ami a belőle készült

ételeknek kellemes dió ízt és illatot kölcsönöz. Javasolt a hajdinát az elkészítés előtt néhány órával beáztatni, melynek hatására a szemek jelentős mértékben kb. négyszeresére dagadnak, a főzési idő pedig 20-30 percre rövidül.

590 Ft
590 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Chiamag, Natúr Fekete 500 g.

Chia mag, natúr, fekete 500 g

A Chia mag, (más néven azték zsálya) az aztékok egyik fő tápláléka volt. 

Kiváló forrása az esszenciális zsírsavaknak, optimális az omega 3-6 aránya. Vegetáriánusok, vegánok számára a halolaj méltó helyettesítője. Gazdagon találhatóak benne oldható, és oldhatatlan rostok, melyek az egészséges gyomor-, és bélműködést segítik. gazdag forrása. Ásványianyag-tartalma sem elhanyagolható. Tartalmaz kalciumot, vasat, káliumot, foszfort, cinket, mangánt, molibdént és magnéziumot, bórt, niacint, B12-vitamint és folsavat is. Mindezek a szervezetünk számára rendkívül fontos összetevők. Antioxidáns pótlásra is jó, ami a szabadgyökök megkötése mellett az eltarthatóságát is segíti. Fehérjék és aminosavak forrása.

990 Ft
990 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Natur Bulgur 500 g

Natur bulgur 500 g

A bulgur egyfajta búza, előfőzött búzaszemek, melyet a malmi feldolgozásként csak apróra törnek. 

Nagyszerű alternativája a rizsnek, gyorsan elkészül és kiadós a bulgur, amit neveznek búzatöretnek is.

Magyarországon a török éttermekben „török rizsnek” is nevezik. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt és előszeretettel használt alapanyaga.

Köret készítéshet javasoljuk, de salátákba is kiváló.

 

599 Ft
599 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba

Sorrend:

Webáruház készítés