A termék a kosárba került.
Új jelszó kérése

Gabonafélék


Sorrend:

Natur Kuszkusz 500 g

Összetevők: durumbúza

Leginkább a durum gabona darájából és finomra őrölt búzalisztből készül.

A kuszkusz eredetileg marokkói nemzeti étel, mely azonban megtalálható a teljes arab, illetve

észak-afrikai, valamint a török étkezési kultúrában. Mára egyre jobban elterjedt a nyugati konyhák

világában, így hazánkban is. 

Jellemzően párolva készítik el. A hagyományos kuszkusz viszonylag hosszabb elkészítési időt

igényel, ám a ma forgalomban lévő kuszkusz jelentős része előfeldolgozott, gyors főzésű változat.

Felhasználása: köretként, főételként. Levesben tésztaként is ehető, valamint csemegeként salátákkal,

szószokkal, mártásokkal is el lehet fogyasztani.

595 Ft
595 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Natur köles 500 g

A köles lehet az emberek által termelt legősibb gabona. Sok fontos és értékes fehérjét tartalmaz, mint

például a metionint, amely jelentős mértékben erősíti az immunrendszert. Mivel viszonylag magas a

zsírtartalma, jó energiaforrás. Az egyetlen gabonaféle, amelyik teljes értékű fehérjéket tartalmaz és

amelynek lúgos a kémhatása. Nem okoz gázképződést, könnyen emészthető.

Egyre népszerűbbé válik a lakosság körében, elfoglalva méltó helyét a korszerű táplálkozásban.

Felhasználása: leginkább köretként használatos, főételként zöldségekkel, fűszerekkel, pástétomok készítéséhez,

köles-körözötthöz, de használható édes ételként is, például túró helyettesítőjeként.

Elkészítése: meg kell mosni és meg kell főzni. Duzzadóképes, 5 dkg köleshez kb. 5 dl víz szükséges.

Főzési ideje 15-20 perc.

390 Ft
390 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Natur Hajdina 500 g

A hajdina a keserűfűfélék családjába tartozik. Népies neve pohánka. A hétköznapi életben a gabonafélékhez

sorolják, mivel különleges formájú  magját a búzához hasonlóan lisztté őrölve fogyasztják.

Gazdag értékes tápanyagokban, kellemesen fűszeres aromájú növény, amely szinte a világ minden népének

étrendjében felfedezhető.

Rutin (P-vitamin) tartalma révén, rugalmasabbá teszi az érfalak kötőszöveteit. Könnyen emészthető, rostdús, segíti a bélperisztaltikát.

 

Felhasználása: forró vízzel öntse fel és hagyja állni néhány percig.

Elkészítése: A hántolt hajdinaszemeket egyes helyeken főzés előtt megpörkölik, ami a belőle készült

ételeknek kellemes dió ízt és illatot kölcsönöz. Javasolt a hajdinát az elkészítés előtt néhány órával beáztatni, melynek hatására a szemek jelentős mértékben kb. négyszeresére dagadnak, a főzési idő pedig 20-30 percre rövidül.

590 Ft
590 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Natur Bulgur 500 g

Natur bulgur 500 g

A bulgur egyfajta búza, előfőzött búzaszemek, melyet a malmi feldolgozásként csak apróra törnek. 

Nagyszerű alternativája a rizsnek, gyorsan elkészül és kiadós a bulgur, amit neveznek búzatöretnek is.

Magyarországon a török éttermekben „török rizsnek” is nevezik. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt és előszeretettel használt alapanyaga.

Köret készítéshet javasoljuk, de salátákba is kiváló.

 

599 Ft
599 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba

Sorrend:

Webáruház készítés