Új jelszó kérése

Paleo lisztek, kenyerek

Fő kategória >Élelmiszerek >Paleo lisztek, kenyerek

A paleo étkezésben felhasznált lisztek, a különböző magok hideg sajtolási maradékának megőrlésével keletkeznek. Az így nyert lisztek kiválóan alkalmasak a búzaliszt helyettesítésére. Tartalmazzák a magok értékes tápanyagait, miközben az olajtartalom kinyerése után omega-6 tartalmuk jelentősen csökken. A különböző őrlemények, pelyhek az őrlési folyamat következtében könnyebben emészthetővé válnak.

A belőlük készült kenyerek a mindennapi életben az egészséges, energia és fehérjedús, könnyű és változatos táplálkozás összetevőiként vannak jelen.


Sorrend:

Barna rizsliszt bio Gluténmentes 500 g.

Barnarizs liszt 500 g

 

Bio és gluténmentes termék

A barna rizs tulajdonképpen nem sok mindenben különbözik a sima fehér rizstől, hiszen lényegében ugyanarról a növényről van szó. Tehát nem létezik külön barna és fehér rizs fajta, a különbséget pusztán a feldolgozás módja teszi. A feldolgozatlan rizsszem sok-sok réteget tartalmaz, és annak megfelelően távolítanak el róla rétegeket, hogy milyen végterméket szeretnének nyerni. A barna rizs esetében kizárólag a legfelső réteg kerül le a rizsről, míg a fehér rizsnél több réteg, sőt leggyakrabban még fényezésen is átesik. Így a barna rizs a szemeken maradó rétegeknek köszönhetően magasabb ásványi anyag tartalommal rendelkezik, mint a fehér, így élettani szembontból kedvezőbb a fogyasztása. A belőle szokványos malmi eljárással készülő liszt is tartalmazza ezeket a kedvező többlet ásványi összetevőket, így a barna rizsliszt is előnyösebb táplálkozás szempontjából, mint a fehér.

 

Felhasználása: főzelékek sűrítésére, tésztákhoz, desszertekhez. Jól helyettesíti a búzalisztet, lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Kenyérsütéshez is felhasználható, de mivel nem tartalmaz glutént a belőle készülő tészta tömött, kicsiny térfogatú marad. Lepénykenyér viszont készíthető belőle.

799 Ft
799 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Kókuszliszt Bio 500 g

Bio Kókuszliszt 500 g.

A kókuszpálma igen elterjedt növény a meleg, trópusi égövi területeken, partvidékeken. Feltehetően Polinéziából származik.

A kókuszdió tulajdonképpen ennek a pálmának a magja. Ezt a magot egy vastag rostos burok veszi körül, amely az éréssel sárgára színeződik. Ezt a burkot eltávolítják, így e nélkül kerül általában a boltokba a kókuszdió. Bolti fogyasztásban általában így ismerik a vásárlók.

Az ipari feldolgozása során az érett kókuszdiókat feltörik, a dió belső oldalán található fehér, húsos részt eltávolítják. A húsát zsírtalanítják, majd az ebből az olaj kinyerése után visszamaradt anyagot kiszárítják és leőrlik. Tehát a kókuszdió belső részén található zsírtalanított mag-hús őrleménye a kókuszliszt.

Felhasználása: süteményekhez, töltelékekbe, krémekhez, fagylaltokhoz.

 

Összetevők: 100% kókusz

 

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Glutén- és allergénmentes üzemben csomagolva!

Származási ország: Sri Lanka.

795 Ft
795 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Zabpehelyliszt Natur 500 g

Zabpehelyliszt

Gabonaféléink között az egyik leggazdagabb fehérjeforrásnak számít. A búzalisztnél alacsonyabb glikémiás indexű és keményítőtartalmú liszt, amely kevésbé emeli meg a vércukorszintet. Béta-glükánt tartalmaz, amely egy vízben oldódó rost, amely csökkenti a koleszterinszintet, valamint a szénhidrát- és zsír felszívódását. A zabpehely és zabliszt 6-7%-át kitevő zsírtartalom a szervezet számára különessen fontos, továbbá az ugyancsak nélkülözhetetlen, többszörösen  telítetlen linolsavat mintegy 40%-ban tartalmaz.

A zabból  készített különböző finomságú liszteket különféle liszttel sűrítendő ételekhez adhatjuk sűrítőanyagként, vagy bármilyen pékáru receptjét, illetve otthoni finomságot (palacsinta, lepények,  kenyér, pogácsa...) készíthetünk vele.

Figyelembe kell azonban venni, hogy a zab önmagában sikérmentes, ezért a kelesztett sütemények őnmagában nem fognak megkelni, nem lesz térfogatuk. Ezért ezek tésztájához adagolni célszerű egyéb sikértartalmú lisztekkel, vagy tegyünk hozzá búzasikért.

A zabliszt vizes keveréke önmagában erősen ragad, illetve nyálkás, csúszós.  Ezen  a tulajdonsága azonban előny, hiszen  a gyomorban előnyösen hasznosul, mivel az említett  nyálkaképző hatás a gyomorfalat védi.

Felhasználható pudingokhoz, krémekhez, süteményekhez, palacsintához, főzelékek, egyéb ételek besűrítésére. Érdemes a fehér lisztet kiváltani vagy bizonyos százalékban lecserélni zabpehelylisztre. 

399 Ft
399 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Almitas Gesztenyeliszt 450 g

Gesztenyeliszt (Chestnut Flour)
Az érett gesztenyéket leszedik, 2-3 hétig natúr meleg levegőn szárítják, majd meghámozzák. A szemeket ezután megtisztítják és ledarálják. Így készül a gesztenye liszt. Glutént nem tartalmaz.
Összetevők: 100% gesztenye

Nettó tömeg: 450g
Minőségét megőrzi (nap/hó/év): a csomagolás elején feltüntetett időpontig
Tárolás: száraz, hűvös helyen. Felbontás után alaposan visszazárva hűtőben tárolandó.

2 490 Ft
2 490 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Almitas Banánliszt 450g (Banana flour)

A ZÖLDBANÁN LISZT alacsony glikémiás indexszel rendelkező liszt, amely nem tartalmaz glutént. Magas a keményítő tartalma. Felhasználható sütemények, tészták alapanyagaként. 

 

Nettó tömeg: 450g 
 
Minőségét megőrzi (nap/hó/év): a csomagolás elején feltüntetett időpontig 
Tárolás: száraz, hűvös helyen (18-25 0C között).
1 780 Ft
1 780 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba
Almitas Kókuszliszt 450 g

Kókuszliszt (Coconut Flour)
Az érett kókuszdiókat leszedik, a húsát zsírtalanítják, kiszárítják és leőrlik. Így készül a kókuszliszt. A termék felhasználható sütemények, piskóták, kekszek, krémek alapanyagaként.
Összetevők: 100% kókusz

Nettó tömeg: 450g
Minőségét megőrzi (nap/hó/év): a csomagolás elején feltüntetett időpontig
Tárolás: száraz, hűvös helyen. Felbontás után alaposan visszazárva hűtőben tárolandó.

Gluténmentes

980 Ft
980 Ft
  db    Kosárba tesz Kosárba

Sorrend:

Webáruház készítés